Gabor Mooij: journalist & tekstschrijver Gabor Mooij: journalist & tekstschrijver

Gabor Mooij

Zelfstandig journalist, tekstschrijver en redacteur vanaf 2002

journalist, tekstschrijver en redacteur Gabor MooijSinds 2002 ben ik zelfstandig (freelance) journalist en tekstschrijver. Dat betekent dat ik voor klanten journalistieke artikelen maak en wervende of informerende teksten schrijf. Op journalistiek gebied schrijf ik met name achtergrondartikelen en nieuwsberichten voor vakbladen en vakwebsites. Als tekstschrijver maak ik brochureteksten, webteksten en persberichten voor ondernemingen en financiële instellingen, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Daarnaast ben ik ook auteur van non-fictieboeken. Verder redigeer ik jaarverslagen, websites en zakelijke teksten.

Veel van mijn artikelen en teksten gaan over onderwerpen op het gebied van pensioenen, hrm, sociale zekerheid en financiële producten. Ik schrijf echter ook over andere onderwerpen zoals internet(communicatie), de leefomgeving (ruimtelijke ordening, milieu) en public relations (pr). U vindt hieronder mijn visie op journalistiek en tekstschrijven, werkwijze, belangrijkste specialisaties en mijn zakelijke gegevens (leveringsvoorwaarden, inschrijving KvK, fiscaal).
 

Visie

Een verantwoorde journalistieke aanpak betekent voor mij kritisch, uitgebreid en vergelijkend bronnenonderzoek. Daarnaast heeft een goede tekst of een helder artikel een duidelijke boodschap die de aandacht van de lezer trekt en vasthoudt. Na het lezen blijft deze boodschap bij de doelgroep hangen.
 

Werkwijze

Typerend voor mijn manier van werken is dat ik:

  • complexe onderwerpen en vaktaal omzet in een heldere en prettig leesbare tekst;
  • de lezer centraal stel;
  • snel thuis raak in nieuwe onderwerpen;
  • stapsgewijs en grondig werk;
  • gemakkelijk schrijf voor uiteenlopende doelgroepen;
  • maatwerk lever;
  • transparant en integer werk richting opdrachtgevers en bronnen.

Schrijven is maatwerk. Mijn tarief hangt dan ook af van de aard van uw opdracht. Afhankelijk van uw voorkeur werk ik met een woordprijs of met een uurtarief. Ik vertel u hier graag meer over.
 

Specialisaties

Pensioenen

Ik ben gespecialiseerd in begrijpelijk en duidelijk schrijven over pensioenonderwerpen en het pensioenstelsel. Op pensioengebied verzorgde ik journalistieke artikelen, brochureteksten, jaarverslagen en webteksten. Ook ben ik auteur van De Kleine Gids Pensioenen en ‘People ideas results II’ (boekje over innovatieve beleggingen van APG). Graag zet ik deze ervaring in voor uw uitgaven op pensioengebied.

Humanresourcesmanagement (hrm)

U bent bij mij aan het juiste adres voor uw hrm-teksten. Ik heb veel geschreven over onderwerpen zoals loopbaanontwikkeling, scholing, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, gezondheidsmanagement en re-integratie. Dat deed ik in achtergrondartikelen, blogs en nieuwsberichten en boeken.

Sociale zekerheid

Over de sociale zekerheid schreef ik in vaktijdschriften, in blogs en nieuwsberichten en in boeken. Graag help ik u met duidelijke en informatieve teksten over de gevolgen van de voortdurend veranderende sociale zekerheid voor werknemers en werkgevers.

Financiële producten

Ik ben een ervaren schrijver van artikelen en blogs over financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken, banksparen en beleggingsfondsen. Daarbij beschrijf ik deze vaak ingewikkelde en onoverzichtelijke producten begrijpelijk en duidelijk. Dat doe ik ook graag voor uw doelgroep(en).
 

Mijn zakelijke gegevens

Op mijn diensten zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing. Ik sta als eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27341872. Verder heb ik altijd gewerkt met een Verklaring arbeidsrelatie winst uit onderneming (VAR-wuo). Vanuit de nieuwe wetgeving ben ik u graag van dienst op basis van een DBA-modelovereenkomst.