Gabor Mooij: journalist & tekstschrijverGabor Mooij: journalist & tekstschrijver

Gabor Mooij

Zelfstandig journalist, tekstschrijver en redacteur vanaf 2002

Gabor Mooij: journalist, tekstschrijver en redacteurSinds 2002 ben ik zelfstandig (freelance) journalist en tekstschrijver. Ik heb in die tijd meer dan 1500 artikelen en nieuwsberichten geschreven, honderden interviews gehouden en tien non-fictieboeken geschreven. Ook heb ik zo’n 40 jaarverslagen geredigeerd. Daarbij komen tientallen commerciële websites die ik van inhoud heb voorzien en teksten voor brochures, advertenties en social-mediacampagnes. Dat betekent dat ik mijn klanten voor ieder soort tekst voor ieder medium van dienst kan zijn. Of het nu om vier wervende woorden gaat voor een app of om 400 informatieve pagina’s voor een naslagwerk. Ik werk vanuit Schagen, Noord-Holland, in heel Nederland. U vindt hieronder mijn visie op journalistiek en tekstschrijven, werkwijze en mijn zakelijke gegevens (leveringsvoorwaarden, inschrijving KvK, fiscaal).

Visie

Een verantwoorde journalistieke aanpak betekent voor mij kritisch, uitgebreid en vergelijkend bronnenonderzoek. Daarnaast heeft een goede tekst of een helder artikel een duidelijke boodschap die de aandacht van de lezer trekt en vasthoudt. Na het lezen blijft deze boodschap bij de doelgroep hangen. 

Werkwijze

Typerend voor mijn manier van werken is dat ik:

  • complexe onderwerpen en vaktaal omzet in een heldere en prettig leesbare tekst;
  • de lezer centraal stel;
  • snel thuis raak in nieuwe onderwerpen;
  • stapsgewijs en grondig werk;
  • gemakkelijk schrijf voor uiteenlopende doelgroepen;
  • maatwerk lever;
  • transparant en integer werk richting opdrachtgevers en bronnen.

Schrijven is maatwerk. Mijn tarief hangt dan ook af van de aard van uw opdracht. Afhankelijk van uw voorkeur werk ik met een woordprijs of met een uurtarief. Ik vertel u hier graag meer over.

Mijn zakelijke gegevens

Op mijn diensten zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing. Ik sta als eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27341872. Verder heb ik altijd gewerkt met een Verklaring arbeidsrelatie winst uit onderneming (VAR-wuo). Vanuit de nieuwe wetgeving ben ik u graag van dienst op basis van een DBA-modelovereenkomst. Ik ben lid van de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten).